Les info

De Ziekte van Parkinson kenmerkt zich in eerste plaats door traagheid, spierstijfheid, concentratie- en coördinatieverlies, evenwichtsstoornissen, enz., wat het resultaat is van een dopaminetekort in de hersenen van deze patiënten.

Bewegen is voor ieder van ons gezond, maar voor Parkinsonpatiënten is het essentieel om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Maar wist u dat één van de beste bewegingssporten voor personen met de Ziekte van Parkinson, boksen is. Het boksen voor Parkinsonpatiënten kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten van Amerika, vanwaar het overgewaaid is naar Nederland en nadien naar België.

Parkiboks Turnhout is sinds september 2019 de tweede locatie in België, waar Parkinsonpatiënten (Parki's noemen ze zichzelf ook wel eens) via training boksbewegingen uitvoeren, maar dit zonder lichamelijk contact tussen de deelnemers. Door die trainingen worden alle ledematen van het menselijk lichaam gebruikt, zodat de spieren zolang mogelijk soepel blijven, waarbij automatisch het concentratie-, als het coördinatievermogen van handen en voeten danig op de proef wordt gesteld.

Parkiboks Turnhout is er zowel voor mannen als voor vrouwen, voor jongere en al wat oudere patiënten. Parkiboks wordt trouwens aangeraden door neurologen en kinesitherapeuten wereldwijd.

Alle trainingen verlopen in een aangename sfeer, op ieders eigen tempo en kunnen steeds rekenen op heel wat deelnemers en worden ze begeleid door gediplomeerde bokstrainers.

Trainingen hebben plaats elke woensdag van 17u30 tot 18u30 in de Sporthal.

Meer info over Parkiboks Turnhout
  • Filip Pluym
  • Parkinsonpatiënt en initiatiefnemer
  • Gsm : 0485 91 98 20
  • filip.pluym@skynet.be
  • parkiboks.turnhout@parkili.be

Class Trainer

Foto van de trainer genaamd Kris

Kris Gabriels

Trainer

Kris is een passionele trainer, die geniet van zijn leden te zien opgroeien tot volwaardige boksers!

Profile

Les Informatie

Maandag: 17u30 - 18u30
Sporthal